--- Tuiskunen.blogspot.fi ---
on yksi allekirjoittaneen tavoista purkaa mielen syövereistä pursuilevia ajatuksia ihmisten ilmoille, joten täältä löytyy muun muassa asiaa ja arvosteluja konsolipeleistä, sekä musiikista. Huumoria ja myös vähän diipimpää pohdintaa elämästä, sekä ihan vaan satunnaisia tarinoita meikäläisen maailmasta.

Kategoriat:

torstai 4. helmikuuta 2016

Testissä Google Cardboard 2.0 & Sony Xperia Z5


Tulipa hommattua uusi puhelin, joka on merkkiä Sony Xperia Z5. Valinta oli helppo, koska edellinenkin luurini oli Xperia mallistoa ja olin siihen useamman vuoden varsin tyytyväinen. Nyt Z5 hyppää suurehkon harppauksen eteenpäin tekniikassa (olihan tuo suht hintavakin) ja puhelin on nyt muutaman viikon aikana ehtinyt miellyttää ja yllättää positiivisesti monin tavoin. Ihan extemporee tuli myös hommattua VR (virtual reality) palvikakkulat, kun satuin kuulemaan niistä ja tässä tekstissä varsinaisena aiheena onkin Google Cardboard 2.0 ja sen pelit/sovellukset.

VR tarkoittaa siis käytännössä videomateriaalia tai vaikkapa pelejä, joissa lasit päässä puhelimen näytöllä näkyvää kuvaa voit katsoa 360 astetta päätä kääntämällä ikään kuin olisit "sisällä kuvassa".

En ole vielä muita VR laseja testannut, mutta nyt kerron joitain kokemuksia tästä pahvisesta hyvin edullisesta vaihtoehdosta, joka avaa oven älypuhelimien virtuaaliulottuvuuteen.
Hinta laseilla oli parin kympin luokkaa, mutta vieläkin halvempia versioita löytyy markkinoilta. Pahvihökötys ei ole järin kestävää tekoa (pahvia kun on) ja itse jo jouduinkin pari kohtaa teippaamaan jo, että setti pysyy kasassa. Myös nenän vakosen reunaan tein ruman pehmusteen vaahtomuovista, koska vaikka itse lasit eivät itsessään naamalla paina juuri mitään, puhelimen sujautettua sisään alkaa kova pahvin reuna hyvin äkkiä tuntua ikävältä nenän päällä. Ei ole mikään kaunis viritys, mutta sillähän ei tässä muotinäytökseen olla menossa, vaan astutaan mobiili virtuaalimaailmaan!

Ensimmäisiä vr videoita, mitä testasin oli mm. tämä hai pätkä Youtubesta: https://www.youtube.com/watch?v=HNOT_feL27Y Ensi fiilikset olivat luokkaa WAU! Meressä sukelluksissa olemisen tuntu oli yllättävän vakuuttava ja hait todella tuntuivat tulevan naamalle.
Kauhuakin on tullut katseltua ja myös tämä pätkä Youtubesta loi melkoista ahdistuksen tunnetta sillee kivalla tavalla: https://www.youtube.com/watch?v=et2Z-Jk5dds
360 vr materiaalia löytyy yllättävän paljon jo tosin laatu vaihtelee hyvin paljon. Varmasti isomman budjetin laseillakin saa näistä vielä enemmän irti, mutta vr testaaminen onnistuu kivasti näillä Cardboardeillakin.
Google Play kaupasta löytyy jo mukavasti sovelluksia ja pelejä Cardboardille, joista mainittakoon sellaista, kun Sinister Edge kauhupeli, jota kannattaa ehdottomasti koettaa, mikäli haluaa pelata jotain todella creepyä (en ole vielä demoakaan uskaltanut läpäistä)! Crazy Swing vr:ssä meinaa oikeasti ottaa mahan pohjasta, kun se on sellainen futuristinen huvipuisto laite. Cardboard Camera sovelluksella pystyy napsimaan näppäriä 360 asteen panorama kuvia kunhan vaan omistaa vakaan käden.
Xperia Z5:lle plussaa Dualshock 4 yhteensopivuudesta. Monissa Cardboard peleissä padi on mukavuuden kannalta lähes välttämätön lisälaite.

Yhteenvetona Google Cardboard 2.0 on ehdottomasti hintansa väärti oleva kapistus, joka kannattaa ehdottomasti testata mikäli vr kiinnostaa (ja omistaa riittävän tehokkaan puhelimen), eikä halua maksaa itseänsä kipeäksi kalliista Oculus Rifteistä tms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti